Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@06:24:39 GMT

5 سال گذشته گرمترین سال های کره زمین بودند

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۶۳۵۸۲

5 سال گذشته گرمترین سال های کره زمین بودند

تهران- ایرنا- سازمان ناسا و اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا در گزارشی مشترک 5 سال گذشته را گرمترین سال ها در تاریخ ثبت شده کره زمین دانستند.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از شبکه خبری سی ان ان، سازمان هوا و فضا (NASA) و اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) آمریکا سال 2018 میلادی را در بین گرمترین سال های کره زمین در رتبه چهارم قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به گزارش های پیشین این سازمان ها و میزان گرمایش زمین در سال 2018، گزارش امسال نشان می دهد که 5 سال گذشته جزو گرمترین سال ها در تاریخ ثبت شده کره زمین بوده اند.
این دو سازمان آمریکایی که اطلاعات مربوط به آب و هوا و تغییرات دمایی زمین از سال 1880 را در اختیار دارند، این موضوع را در نشستی مشترک اعلام کردند.
همچنین براساس این گزارش، 18 مورد از گرمترین سال های کره زمین بین سال های 2001 تا 2019 روی داده که زنگ خطری برای ساکنان کره آبی است.
«گوین اشمیت» مدیر «موسسه مطالعات فضایی گادارد» وابسته به ناسا گفت: سال 2018 نیز در راس فرایند بلندمدت گرمایش جهانی، سالی به شدت گرم بود.
از سال 1880 میلادی تاکنون میانگین دمای کره زمین 2 درجه فارنهایت یا کمی بیشتر از 1 درجه سانتیگراد افزایش یافته که به معنای عبور از بیش از دو سوم مسیری است که در پیمان آب و هوایی سال 2015 در پاریس بر سر آن توافق شد.
نزدیک به 200 کشور دنیا که این پیمان را در کنفرانسی در پاریس امضا کردند، توافق کردند که افزایش متوسط دمای زمین نسبت به معدل دمای پیش از دوران صنعتی شدن را زیر 2 درجه سانتیگراد نگاه داشته و در نهایت به 1.5 درجه سانتیگراد برسانند.
اشمیت در این باره افزود: این گرمایش تا حد زیادی به دلیل افزایش انتشار دی اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه ای بر اثر فعالیت های انسانی بوده است.
گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا نشان می دهد که در سال گذشته این کشور شاهد 14 فاجعه آب و هوایی با خسارت بیش از 1 میلیارد دلار بوده است.
مجموع خسارت این حوادث فجایع آب و هوایی 91 میلیاد دلار شده که 73 میلیارد دلار آن تنها برای سه توفان مایکل، فلورنس و آتش سوزی های کالیفرنیا بوده است.
شبد**9416**1010

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آب و هوا دماي كره زمين آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۶۳۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ لرزید. به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌وگو با ایسنا، گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

* گسل شمال البرز
* گسل کاسپین (مازندران)
* گسل لاریجان
* گسل لار
* گسل مشا
* گسل کندوان
* گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه اول اردیبهشت

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد.

یکشنبه ۲ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

دوشنبه ۳ اردیبهشت

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد.

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

سه‌شنبه ۴ اردیبهشت

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخدادهای لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

چهارشنبه ۵ اردیبهشت

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد.

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

پنج شنبه ۶ اردیبهشت

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

جمعه ۷ اردیبهشت

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • دمای زراعی آذربایجان غربی نسبت به بلند مدت ۲.۶ درجه سانتی گراد افزایش دارد
  • پیش‌بینی بارندگی در اغلب مناطق خوزستان
  • افزایش دمای هوا در آذربایجان‌غربی
  • دیشب ثابت شد رئال فقط یک تیم ندارد!
  • آذربایجان‌غربی گرمتر می‌شود
  • غیبت قمری آنتارس چه زمانی رخ می‌دهد؟
  • لاله زار دومین ایستگاه سرد کشور
  • پیش بینی وزش باد در مناطق مختلف استان
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • پیش بینی بارش‌های پراکنده و افزایش دما در خوزستان