Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: ایران یک اثر طبیعی در لیست آثار ثبت جهانی دارد و این اثر سه استان کرمان، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان را در بر گرفته است. کویر لوت یکی از بزرگترین عرصه های ثبت جهانی محسوب می شود که ۷۰ درصد لوت و ۹۰ درصد از جاذبه های این کویر طبق اعلام میراث فرهنگی در استان کرمان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش دمای هوا که از نیمه بهار در این منطقه روی می دهد و تا اواخر تابستان ادامه دارد عملا گردشگری را در شهداد متوقف می کند و فعالیت تورهای گردشگری به طول شب محدود می شود، دلیل این امر نیز دمای بیش از حد هوا در منطقه است که در منطقه گندم بریان به عنوان گرمترین نقطه زمین در تابستان طی روز به ۷۰ درجه سانتیگراد نیز می رسد.

با گذر از نیمه مهرماه و آغاز فصل پاییز اما اوضاع در شهداد دگرگون و آب و هوا در این منطقه بهاری می شود، گیاهان و درختان سبر سبز و طراوت ویژه ای در کویر ایجاد می شود دما در گندم بریان به ۳۰ تا ۴۰ درجه می رسد و در مناطق گردشگری و روستاهای اطراف شهداد دمای به ۲۰ درجه هم می رسد این روزها هر جای شهر کرمان و حتی شبکه های اجتماعی آگهی های تورهای گردشگری را می بینید که سعی دارند با خدمات ویژه و ایجاد رفاه بیشتر در مناطق بومگردی گردشگران زیادتری را جذب کنند.

میراث فرهنگی برای جذب سرمایه گذار تلاش کند

بعد از ثبت جهانی کویر لوت هر چند هنوز مسئولان اقدامات قابل توجه و زیر ساختی را در این منطقه انجام نداده اند و حتی پایگاه ثبت جهانی این اثر هم با کمبودهای زیادی از نظر امکانات مواجه است اما مسئولان محلی سعی کرده اند با تکیه بر داشته ها و امکانات محلی و توانمند کردن مردم منطقه امکان توسعه گردشگری را مهیا کنند که در این خصوص توفیقات زیادی هم نصیب آن ها شده است.

توجه گردشگران به کویر لوت بیش از گذشته شده اما یک حقیقت تلخ در این زمینه وجود دارد و آن اینکه هنوز در بعد ملی برای تجهیز و ایجاد زیر ساخت ها در این منطقه اتفاق خاصی روی نداده است

محمد کرباسی یکی از فعالان کویر نوردی است که در خصوص کویر نوردی در شهداد به خبرنگار مهر می گوید: با توجه به ثبت جهانی لوت توجه گردشگران به این منطقه بیش از گذشته شده است اما یک حقیقت تلخ در این زمینه وجود دارد و آن اینکه هنوز در بُعد ملی برای تجهیز و ایجاد زیر ساختها در این منطقه اتفاق خاصی روی نداده است. در ابتدای ثبت جهانی مسئولان وعده های زیادی دادند و حتی قرار شد قلعه تاریخی روستای شفیع آباد بعد از مرمت به مرکز گردشگری در منطقه تبدیل شود اما عملا نه تنها این پروژه نیمه کاره رها شد بلکه هم اکنون امکان اسکان در این بنا وجود ندارد.

وی بیان کرد: این قلعه به صورت نیمه مرمت شده و شرایط مناسبی ندارد در حالیکه می توان این بنا را به مرکز گردشگری تبدیل کرد از سوی دیگر زیر ساختهای لازم دیگر نیز استقرار نیافته است این امر هم در بحث رفاه گردشگران و هم حفاظت و نگهداری دیده می شود.

کرباسی گفت: برخی از مسئولان تصور می کنند همین که کرمان رکورد دار بناهای ثبت جهانی شده است کفایت می کند در حالیکه این مکان ها باید به الگوی گردشگری پذیری در ایران تبدیل شوند.

وی بیان کرد: میراث فرهنگی برای جبران کمبودهایی که دارد بر تورهای گردشگری و همچنین اقامتگاه های بومگردی تکیه کرده است که البته کار خوبی است اما میراث در این بین فقط نقش هماهنگ کننده را دارد در صورتی که این نقش باید حمایتی باشد.

گردشگران مناطق سردسیر اروپا علاقه بسیار زیادی به کویر لوت دارند چون چنین مناطقی در محل زندگی این افراد وجود ندارد و آنچه که در اکویر برای ما تکراری شده برای آنها یک شگفتی  محسوب می شود

وی خواستار تجهیز و فعال شدن کمپ کویری شد و بیان کرد: نباید چنین مکانهایی به حال خود رها شوند حتی باید توسعه یابند و ظرفیتهای لازم برای جذب بیشتر گردشگران را فراهم کنند.

کرباسی بیان کرد: گردشگران مناطق سردسیر اروپا علاقه بسیار زیادی به کویر لوت دارند چون چنین مکانهایی در محل زندگی این افراد وجود ندارد و آنچه که در این مناطق برای ما تکراری شده برای آنها یک شگفتی طبیعت محسوب می شود.

وی گفت: گردشگری در شب و رصد آسمان یکی از مهمترین علاقه مردم است اما متاسفانه هیچ امکانی در این زمینه وجود ندارد در صورتیکه می توان در این خصوص جذب سرمایه گذار را در دستور کار قرار داد.

وی گفت: مسئولان فقط به شعار دادن و وعده بسنده نکنند، بومگردی می تواند مشکلاتی از جمله نبود هتل و زیر ساختهای مطلوب را رفع کند اما مسلما تمام امکاناتی که یه گردشگر نیاز دارد را تامین نمی کند.

۴۰ واحد بومگردی در کرمان وجود دارد

نماینده سازمان میراث فرهنگی در شهداد به خبرنگار مهر می گوید: استقبال گردشگران داخلی و خارجی از کلوت ها افزایش یافته است و این مساله ناشی از تغییرت فصلی و کاهش دما در شهداد است.

ابراهیمی زاده بیان کرد: یکی از مقاصد گردشگران گندم بریان است که با وجود کاهش دما از گردشگران به صورت جدی تقاضا داریم بدون راهنما در کویر حضور نیابند.

وی گفت: هم اکنون شاهد حضور تعداد قابل توجه گردشگران ایرانی و خارجی به خصوص از کشورهای اروپایی در کویر شهداد هستیم.

وی همچنین از وجود ۴۰ واحد بومگردی در کویر لوت خبر داد و بیان کرد: تورهای گردشگری زیر نظر میراث فرهنگی اقدام به خدمات رسانی به گردشگران می کنند و محل استقرار این افراد نیز در خانه های بومگردی است که نحوه پذیرایی و همچنین مکانهای استقرار بنا به آداب و رسوم مردم محلی آماده شده اند.

وی بیان کرد: در کنار گندم بریان، نبکاها، کلوتها و رودخانه شور وجود دارد که در طول سال جاری است و در برخی مکان های عرض آن به ۹۰ متر می رسد.

برای بررسی این موضوع خبرنگار مهر از نزدیک میزان رضایت گردشگران خارجی را مورد بررسی قرار داده است.

نظر گردشگران اروپایی در خصوص شهداد

یک گردشگر بلژیکی در گفتگو با مهر می گوید: من در ایران کویر سمنان و یزد را هم دیده ام اما مناظری که در شهداد یافتم بسیار شگفت آور بود به همین دلیل به چندین نفر از دوستان توصیه کردم برای آرامش اعصاب و استفاده از طبیعت به کرمان سفر کنند.

وی می گوید: این سفر مانند یک ماجراجویی امن است بسیار جالب و شگفت آور است و هر لحظه زیبایی ها را می بینید که در هیچ جای دنیا نظیرش وجود ندارد و نکته جالب اینکه شب گذشته در شهرک سینمایی من صدها نفر گردشگر از کشورهای مختلف را دیدم که ساعت ها در سکوت محض در کنار آنها یک نقطه مشترک داشتم و آن نگاه کردن به آسمان شب و ستاره های زیبا بود.

در شهرک سینمایی من صدها نفر گردشگر از کشورهای مختلف را دیدم که ساعت ها در سکوت محض در کنار آنها یک نقطه مشترک داشتم و آن نگاه کردن به آسمان شب و ستاره های زیبا بود

یک گردشگر فرانسوی نیز می گوید: هیجان زیادی دارد که در مکانی قدم بزنید که دمای آن به صورت طبیعی بالاترین دمای ثبت شده روی کره زمین است، تصمیم دارم به سردترین مکان زمین هم سفر کنم و این برای من هیجان زیادی دارد، مردم محلی بسیار ساده و بی آلایش هستند و این نمادی از فرهنگ این بخش از ایران است که بارها به طرز باور نکردی من را تحت تاثیر قرار داد آنها هر چه دارند با گردشگران شریک می شوند.

یک گردشگر چینی هم بیان کرد: حضور در شهداد یک فرصت فوق العاده برای من بود، شغل من عکاسی و نویسندگی است و حضور در این روستا تحولی را در ذهنم ایجاد کرد که حتما از آن برای خلق آثار جدید استفاده می کنم.

وی بیان کرد: هزینه های گردشگری در ایران پایین تر از مناطق دیگر است و از سوی دیگر مکان های بکری وجود دارد که در امنیت کامل می شود از آنها بازدید کرد.

وی گفت: شما چیزهایی را در شهداد می بینید که بدون شک در کویر سایر کشورها نخواهید دید، من در یکی از کشورهای عربی هم کویر نوردی کردم اما آنجا فقط کویر بود، شهداد در هر گوشه اش من را غافلگیر کرد به خصوص عظمت و بزرگی کلوتها بسیار زیبا است.

نکته بسیار جالب برای گردشگران خارجی نحوه طبخ غذاهای محلی، پخت نان در تنور و استفاده از گیاهان خوراکی، کشک، گوشت و سبزی است که مقابل چشم آنها تولید و مورد استفاده قرار می گیرد.

در کنار تمام این زیبایی ها اما کمبودها هم به شدت خودنمایی می کنند و به نظر می رسد با گذشت چند سال از ثبت این پرونده جهانی اما برنامه ای برای حمایت از  رونق گردشگری در آن وجود ندارد.

کد خبر 4428894

منبع: مهر

کلیدواژه: امید ابراهیمی میراث فرهنگی کرمان کویر شهداد اربعین ۹۷ خبرگزاری مهر کرمانشاه اربعین 97 اربعین حسینی گرگان بوشهر مشهد یاسوج شیراز خرم آباد شهرکرد سنندج خطبه های نماز جمعه بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۵۴۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد

به گزارش خبرنگار مهر، جمال صالح زاده بعد از ظهر امروز جمعه در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: در سفر رئیس جمهوری به شادگان ۶۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب شده که این مبلغ می‌تواند رونق خاصی به حوزه گردشگری شهرستان داشته باشد.

وی به ریل گذاری شهرستان شادگان در سال جدید در اولین جلسه شورای اداری اشاره کرد و ادامه داد: از مجموعه شورای اداری این شهرستان انتظار می‌رود با تعیین اولویت‌های پیگیری ادارات شهرستان به صورت تیمی و در یک راستا باشد که این موضوع با سرعت عمل بیشتری به نتیجه برسد.

صالح زاده بیان کرد: یکی از موضوعات مهم شهرستان ۲۵ درصد معافیت سود بازرگانی برای بندر شادگان در مراحل پایانی قرار گرفته که می‌طلبد این مصوبه در سطح وزارت اقتصاد و امور دارایی پیگیری شود.

فرماندار شادگان با اشاره به اینکه پروژه‌های مختلفی در سال گذشته در حوزه‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، عمران شهری و روستایی و… به بهره برداری رسیده بود،

وی گفت: از مهمترین پروژه‌های به جا مانده در شادگان تصفیه خانه آب دارخوین که سالیان سال راکد بود که با دستور آیت الله رئیسی افتتاح شد.

کد خبر 6089183

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد